Hus og Hage

Vaskemaskine Test – Finne Den Beste Vaskemaskinen

Introduksjon

Finn den beste vaskemaskinen for deg, med våre korte anmeldelser og hendige kjøpeguide.

Med mindre du foretrekker fellesvaskeriet, er det vanskelig å leve uten en vaskemaskin. Det er kanskje ikke det du har mest lyst til å bruke penger på, men ved å ta det riktige valget i dag kan du finne vaskemaskinen som vil kunne gjøre jobben i mange år fremover.

Med så mange ulike modeller på markedet, er det umulig å velge den beste vaskemaskinen basert på utseende eller spesifikasjoner alene. Derfor har vi laget denne listen basert på grundig research, testing av maskinene og tilbakemeldinger fra ekte brukere. Under finner du vaskemaskinenen du kan stole på, fra merker som Samsung, Miele, Hotpoint og Beko, med priser som starter under 3000 kroner og strekker seg opp til 10000 kroner.

Hvordan velge den beste vaskemaskinen for deg

Ikke la deg friste til å velge vaskemaskin kun basert på pris: dette er ofte en dårlig strategi, og kan fort ende opp med å bli dyrere på lang sikt. En billig maskin vil kunne bruke mer vann og strøm, bruke lengre tid på å vaske klærne dine, og ikke vaske like godt eller fjerne flekker slik de dyrere modellene klarer.

Det er også mer sannsynlig at den bryter sammen oftere, og siden startprisen for en reparatør kan være over 2000 kroner, er sjansen stor for at maskinen ikke er verdt å reparere dersom garantien har gått ut. Mange billigprodusenter produserer dessuten maskiner med lukkede trommellagre, som ikke kan repareres i det hele tatt. Kort fortalt, du får det du betaler for.

Om du ikke er helt sikker på hvilke funksjoner som passer best for deg, vil du finne kjøpeguiden vår svært nyttig. Denne veiledningen tar deg gjennom alt du trenger å vite om å kjøpe en vaskemaskin, slik at du kan ta en trygg beslutning og ende opp med et valg du blir fornøyd med.

Funksjoner å se etter

Disse funksjonene skiller de beste vaskemaskinene fra de som bare er helt ok, så vi har sett etter modeller som utmerker seg på så mange av dem som mulig.

Rengjøringsevne:

De beste vaskemaskinene forsøker å fjerne alle flekker og lukt fra plaggene med så lite manuelt forarbeid som mulig. Ingen er perfekte, men noen er mye bedre enn andre. De fleste vasker klærne sine på normal syklus mesteparten av tiden. I følge testene fra ulike Consumer Reports-rapporter, best i test-guider og andre kilder, gjør de fleste moderne vaskemaskiner en god jobb på dette punktet. Men noen ganger trenger du de andre programmene, for eksempel en tyngre syklus for ekstra skitne klær, og en lettere syklus for sensitivt tøy.

Det er nyttig å kunne justere vasketemperatur, sentrifugeringshastighet, og hvor skitne klærne er (som kontrollerer varigheten og intensiteten til omrørings-bevegelsene). En forvask eller bløtleggingsfunksjon vil også kunne hjelpe med de hardere flekkene. Noen modeller har høyvarme-sykluser, som blir varme nok til å rense klærne uten blekemiddel eller fjerner allergener, men disse er mer kjekt å ha enn de er avgjørende. Dessverre finnes det lite data rundt hvordan de ulike vaskemaskinene fungerer på alle disse programmene. Inntil vi kan gjøre egne sammenlikningstester, ser vi kun på hvorvidt vaskemaskinene har disse funksjonene eller ikke.

Et rykte for god driftssikkerhet og kundeservice:

Hvem som helst kan ende opp med en defekt vaskemaskin, men noen produsenter har færre feil og gjør en bedre jobb med å løse problemer enn andre. Ved bruk av egne data har vi klart å estimere sannsynligheten for feil i hvert enkelt merke innen fem år, basert på data fra en leserundersøkelse.

Brukeranmeldelser er også en god måte å finne ut om det er utbredte problemer med spesifikke modeller, og om produsenten yter god kundeservice i garantitiden. Reparatører vet mye om vanlige feil og driftssikkerheten på middels til lang sikt. Alle disse kildene har sine blindsoner, men de gir et forholdsvis fullstendig bilde av hva man kan forvente når de ses i sammenheng. De dårlige nyhetene: Kundeservice er middels til dårlig i hele bransjen.

Korte vasketider:

En typisk høy-effektivitets (HE) vaskemaskin bruker omkring 80 minutter på en typisk 5 kilos vask med klær. Noen modeller har en hurtigsyklus som lar dem gjøre samme jobben på halve tiden, uten tap av ytelse. Det fungerer ved å spraye klærne med en blanding av vaskemiddel og vann under trykk, og deretter kombinere skylling og sentrifugering. Det sparer mye tid, og er en fantastisk funksjon. Topplastede vaskemaskiner vasker vanligvis en maskin på omkring 30 minutter, uansett hvor stor eller liten den er. De fleste vaskemaskiner, av alle typer, har en hurtigsyklus som kan vaske lite skitne klær på under 20 minutter.

Effektiv vann- og strømbruk, inkludert varmtvann og ekstra tørketid på grunn av resterende fuktighet:

De fleste frontlastede vaskemaskiner kvalifiserer til minst CEE nivå II (av III), en godkjenning fra Consortium for Energy Efficiency for «super-effektive» vaskemaskiner. Alle gode topplastede høyeffektiv-maskiner har en Energy Star-godkjenning. En topplastet maskin med agitator er ikke i nærheten av effektiv. Med utgangspunkt i gjennomsnittlig bruk og strømpriser, vil en frontlastet maskin spare husstanden for omkring 600 kroner i året sammenliknet med en HE-topplastet maskin, og 2000 kroner i året sammenliknet med en gammeldags topplastet maskin med agitator.

Skånsom håndtering:

Alle vaskemaskiner sliter på klærne, men noen sliter mindre enn andre. Slitasjetestene fra Consumer Reports og Reviewed.com måler frynsing (skader forårsaket av strekking). Topplastede maskiner ser ut til å gjøre større skade enn frontlastede maskiner. Vi kjenner ikke til noen slitasjetester som måler nupping (skader forårsaket av plagg som gnir mot hverandre). Av erfaring vil høy-effektivitets-maskiner kunne gjøre mer av denne typen skade.

Mindre viktige funksjoner

Noen av disse funksjonene virker viktige, men er så like fra modell til modell at de ikke spiller noen rolle. Andre handler om personlige preferanser. Og noen av dem er bare tøys.

Ekstra sykluser og valg:

Vi har allerede nevnt alle de viktige valgene du skal se etter i en vaskemaskin, men de fleste moderne modeller kommer med minst en håndfull ekstra. Ingen av dem er spesielt viktige. Sykluser som «hvitt» eller «håndklær» eller «jeans» er bare små variasjoner over normal, tung, eller lett syklus. Ekstra vann-funksjoner øker ikke vaskeevnen, i følge noen undersøkelse vi kjenner til. Damp kan bidra til å løse opp noen flekker (vi har ikke sett bevis den éne eller andre veien), så vi tror ikke det er verdt å lete etter (selv om de fleste middels gode maskiner har det uansett).

Kapasitet:

Alle vaskemaskiner er ganske store. De er så dype at noen har problemer med å rekke helt innerst eller nederst i maskinen. Du vil ha problemer med å finne en høy-effektivitets-maskin som ikke har plass til en stor dyne eller to ukers klesvask på én vask. Mange modeller er til og med enda større. Vi tror ikke de er verdt det for de fleste. Giga-vasker sparer ikke like mye tid, vann eller energi som du kanskje tror, fordi moderne vaskemaskiner måler klesmengden og justerer vannivå og vasketid. Dessuten blir klærne renere, og slites mindre, om de sorteres i mindre vasker med lignende stoff. Du får ikke så mye ut av å jakte på høyere kapasitet.

De gammeldagse topplastede maskinene kunne vaske omkring 5 kilo klær. I dag vil selv de minste vaskemaskinene takle det dobbelte.

Lavt støy- og vibrasjonsnivå:

Best i test-guider tester begge, men de fleste modellene av hver type ser ut til å ha lignende resultater. Topplastede maskiner med agitator lager mest lyd, fra alt vannet som plasker rundt. Frontlastede maskiner har større sannsynlighet for at gulvet rister, selv om det ikke er et problem i de fleste hjem. Disse resultatene har kun spilt en mindre rolle i våre valg.

Garanti:

Den vanligste garantidekningen for deler og arbeid er ett år. Noen merker tilbyr lengre garanti for deler i trommel og motor, men arbeidskostnaden for reparasjoner av denne typen er så høy at det ofte vil lønne seg å kjøpe en ny maskin.

Sentrifugeringshastighet:

Flere rotasjoner per minutt bør bety kortere tørketid, og det er en bra ting. De fleste gode vaskemaskiner gir imidlertid omtrent samme hastighet, og de aller fleste bruker sjelden den raskeste innstillingen uansett (da dette gjør klærne svært krøllete).

Det beste prisnivået for en fantastisk vaskemaskin er omkring 8000 kroner til 10000 kroner, kanskje noe rimeligere på salg. De fleste vaskemaskiner i denne prisklassen vasker alle slags klær effektivt og skånsomt. De aller beste er raske, driftssikre, og super-effektive.

En god og rimelig vaskemaskin koster omkring 5000 kroner til 7000 kroner. Disse vaskemaskinene sliter litt mer med de tøffeste vaskene og bruker lengre tid, men yter ellers omtrent det samme. De fleste modellene som er rimeligere enn dette er ineffektive eller lite driftssikre.

Du kan bruke mer enn 10 000 kroner på en vaskemaskin om du vil ha større kapasitet (som vi ikke mener er like viktig) eller en mer robust maskin (som kan være verdt det), men de aller fleste vil tjene lite på å bruke mer.

Nesten alle produsenter produserer en matchende tørketrommel til de ulike modellene. Når vi nevner tørketromler i denne guiden, matcher den eller kan stables på en av vaskemaskinene vi anbefaler. Tørketromlene i seg selv har ikke påvirket valgene av vaskemaskin, fordi tørketromler er ganske like hverandre. Folk kjøper ofte matchende maskiner av estetiske grunner og fordi de garantert vil kunne stables. Men matchende par fungerer ikke magisk bedre sammen, så ikke føl at du må kjøpe begge maskiner. Du kan noen ganger spare penger på å stable en rimeligere tørketrommel på en dyrere vaskemaskin, så lenge de er fra samme merke og har samme bredde.

Vi er også skeptiske til «ekstra funksjoner» på noen tørketromler. Modeller med en «damp-friskende» syklus, for eksempel, hevder å kunne fjerne rynker og lukt i klærne på omkring 20 minutter. Vi har fortsatt til gode å se en som fungerer på noe mer enn lette rynker i klærne. Noen tørketromler har en energispare-modus, som bidrar til at den kvalifiserer for Energy Star-merking. Det høres bra ut, men vi har sett at denne modusen vanligvis ikke tørker klærne skikkelig, så du ender som regel opp med enten å kjøre maskinen to ganger, eller bruke det vanlige tørkeprogrammet uansett.

Vårt førstevalg

Etter mer enn 100 timers research, mener vi at MIELE WDB020NDS er den vaskemaskinen som vil gjøre flest folk mest fornøyd. Basert på Mieles gode rykte de siste årene, bør denne vaskemaskinen være så driftssikker som en moderne, effektiv modell bør være. Den har også noen av de raskeste vasketidene av alle, og utmerkede ytelser.

Hvorfor du bør stole på oss

Vi har skrevet om hvitevarer siden 2011, og har lagt ned flere hundre timers research på vaskemaskiner og tørketromler siden da.

Vi har:

Intevjuet reparatører fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. De har fortalt oss om de mest vanlige reparasjonene de utfører og årsakene bak driftsstans. Noen av dem har anbefalt merker som de har sett er de mest driftssikre, enkle å reparere, og enkle å finne deler til.

Vi har også snakket med representanter for LG, Samsung, Miele, Whirlpool, og Electrolux – alle de store vaskemaskinprodusentene. Noen av disse samtalene var under produktdemonstrasjoner på bransjemesser; andre var mer formelle samtaler om spesifikke produkter.

Snakket med representanter for Omo og Blenda. De har delt informasjon om mekanikken og kjemien rundt hva som foregår inne i vaskemaskinen når den gjør jobben sin – og hvorfor typen vaskemaskin påvirker kvaliteten på vasken.

Lest de aller fleste vaskemaskintestene fra de store redaksjonelle testmiljøene i Europa, inkludert Konsumentguiden, Dinside, Which, Good Housekeeping, og Testfakta, og snakket med noen av journalistene og redaktørene bak disse testene. Vi har undersøkt deres testprosedyrer, og så langt vi kan se gjør alle liknende tester, selv om hver av dem vekter resultatene annerledes. Disse testene er det nærmeste man kommer objektiv informasjon om vaskeytelser, selv om de fortsatt har store blindsoner.

Sett på informasjon rundt driftssikkerhet som er publisert av Consumer Reports (som estimerer sjansen for driftsstans innen fem år) og Yale Appliance (som rapporterer faktiske servicerater etter ett år, riktignok basert på små utvalg).

Trålet tusenvis av brukeranmeldelser lagt ut på internett hos ulike hvitevareforhandlere og diskusjonsfora. Disse gir god innsikt i kortsiktige problemer eller defekter og frustrasjoner som oppstår under faktisk bruk av disse maskinene. De er imidlertid overveiende negative – det er mye mer sannsynlig at folk tar seg tid til å skrive om en dårlig opplevelse enn om en god.

Lest minst tusen e-poster, kommentarer, forumposter, og tweets fra våre lesere og mange andre som har tatt seg bryet med å mene noe om vaskemaskiner i løpet av de siste årene.

Vi har gjort research på valgene i denne guiden; vi har ikke gjort noen sammenlikningstest av dem. Når det er sagt, har noen av journalistene våre kjøpt de anbefalte modellene. (Personlig kjøpte jeg vårt førstevalg tidlig i 2017 etter å ha jobbet med denne guiden). Vi er kjent med mange av de faktiske fordelene og ulempene med disse maskinene. Vi har også brukt en del tid med utvalget hos hvitevareforhandlere i Boston-området.

De 8 beste vaskemaskinene for 2018

 1. MIELE WDB020NDS
 2. AEG L7FBM862E
 3. LG F1496TDA3
 4. Bosch WAK28267SN
 5. Bosch WAWH2668SN
 6. Bosch WAN280L7SN
 7. Bauknecht WAPLATINUM882L
 8. Bosch WAY32899SN
 9. Bosch WAW325I8SN
 10. Siemens WM14B262DN

MIELE WDB020NDS

Fordeler

 • Ekstremt enkel å bruke
 • Gode vaskeresultater
 • Potensielt utrolig effektiv
 • Svært lavt vannforbruk
 • Utvalg av innovative kapsler

Ulemper

 • Begrenset 7kg trommelstørrelse
 • Ikke like effektiv på mindre last
 • Eco-syklus ikke mest effektiv
 • Kun gjennomsnittlig sentrifugeringshastighet
 • Ingen medfølgende kapsler

Miele er velkjent for sine premium-hvitevarer, men kan den rimeligere WDB020 levere samme ytelser og kvalitet? Dette er en A+++ energi-rangert 1400 omdreiningers maskin med Mieles innovative CapDosing-system – din for under X.

WDB020 har mye av kvaliteten fra Mieles toppmaskiner, leverer svært gode vaskeresultater og er enkel i bruk. Programmene er begrenset og den begrensede kapasiteten på 7kg samt mindre dørstørrelsen trekker ned. Uansett er den ekstremt energi- og vanneffektiv for mindre familier med grunnleggende behov for dagligvask.

Det er sjelden man finner en Miele vaskemaskin under X. Merket befinner seg helt på toppen av hvitevaremarkedet, og har uovertruffen byggekvalitet, innovative funksjoner og lavt energiforbruk.

WDB020 søker å bringe mye av denne luksusfølelsen til en mer overkommelig pris. Selv om X kr fortsatt er en solid pris for en vaskemaskin, er spesifikasjonene svært gode. A+++ energinivå, lav støy, vektmåling av vasken og et oppgitt vannforbruk på 10.3 kubikkmeter i året er meget bra.

Mini-elefanten i rommet er trommelkapasiteten på 7kg. Det er relativt lite sammenliknet med mange konkurrenter i denne prisklassen. Mange tilbyr opp til 10kg på dette nivået, og døren på Miele-maskinen er også relativt liten. Det er en kamp å få en dyne inn i maskinen. Fordelen er at Miele fint håndterer maks-kapasiteten i faktisk vask.

Selv om programutvalget er begrenset, er ikke WDB020 helt uten innovative funksjoner. Trommelen er av Mieles «honeycomb»-design i rustfritt stål, som lover å være mer skånsom med klærne samtidig som tørkeytelsene er bedre.

Maskinen er også utstyrt med Mieles CapDosing-system. Dette lar deg bruke et utvalg av Mieles spesial-vaskemidler og tøymyknere i hendige kapsler, som klipses inn i såpeskuffen. Frustrerende nok følger det ikke med noen kapsler når man kjøper maskinen, men Miele legger vanligvis med rabatter og tilbud i dokumentene som følger med.

Såpeskuffen føles svært solid, og det samme kan sies om døren: man må bruke litt krefter, men den åpnes og lukkes med et solid «dunk» som antyder hengsler som bør kunne tåle bruk over flere tiår.

Det er et par ting med passform og byggekvalitet som ikke føles helt Miele. Den lille luken som skjuler pumpefilteret har et fingerhull og enkel plastklips, mens Mieles dyrere modeller har metallhengsler.

Selv om WDB020 har det som umiddelbart ser ut som en komplisert LCD-skjerm – fortvil ikke. Displayet er et sort panel som responderer til et fast fingertrykk på ikonet for temperatur, program eller sentrifugehastighet. Når det er valgt vil det relevante ikonet lyse opp, og displayet antyder maksimumstid for den valgte kombinasjonen. Faktisk vasketid kan være mye mindre på noen programmer, spesielt med lavere klesmengde, på grunn av Mieles vektsensor-funksjonalitet.

Sammen med rotasjonsbryteren for programvalg, er WDB020 svært enkel i bruk. Velg program, juster temperatur eller sentrifugehastighet hvis nødvendig, velg én av fire valg og trykk Start/Stopp.

Miele WDB020 – Hvor mye støyer den?

Miele-maskiner har konsekvent levd opp til løftene fra energimerkingen når det gjelder støy, og WDB020 er ikke noe unntak. Vi har målt nøyaktig de oppgitte 50dB vaskestøy og 74dB maksimal sentrifugeringsstøy i våre tester, men realiteten gjennom hele syklusen er litt mer komplisert.

I de fleste sykluser vil maskinen i vaskefasen ligge rundt 47-48dB i gjennomsnitt. Lyden varierer ganske mye, fra stillhet når klærne bløtlegges og en topp på 52dB. Selv om 52dB ikke er veldig støyende, vil den ‘pulserende' lyden være hakket mer irriterende enn en konstant summing om du skulle vurdere en lur under vaskingen.

På den annen side, mens en sentrifugeringsstøy på 74dB ikke er super-stille etter moderne standard, gjelder dette kun en sjelden gang når motoren akselererer opp til 1400 o/min. Så fort maskinen kommer til topphastighet, synker støyen til langt mer imponerende stille 67-68dB.

Den eneste andre støyen var en merkelig gurgling fra såpeskuffen når maskinen tømmes. Dette var varierende og later til å forsvinne ved bruk; det kan ha vært resultatet av luft i systemet da maskinen var ny.

Miele WDB020 – Hvilke programmer har den?

For dem av oss som kun bruker en håndfull programmer, holder Miele valgene enkle. Maskinen har kun 10 hovedprogrammer.

De viktigste er Øko Bomull (med pilsymbolet) og standard Bomull. Forvirrende nok er ikke alltid Øko-programmet det mest økonomiske av de to. Øko-syklusen er nesten 3 timer lang og bruker faste ressurser uavhengig av størrelse på vasken. Bomulls-programmet justerer vasken etter vekt og hvor skitten vasken er… som betyr at mindre og lite skitten vask vil være rimeligere på vanlig bomullsprogram.

Delikat, Ull og Minimum Stryk-programmene bruker en mer skånsom sentrifugering og lavere hastighet for mindre vasker. Skjorte-programmet håndterer opp til 2kg med skjorter og bluser i ulikt stoff på halvannen time, mens Mørk/Denim-programmet er utviklet for å hindre falming. Om du trenger en rask halv-vask, vil Ekspress-programmet klare 3.5kg bomull på kun 20 minutter.

De eneste spesialprogrammene du får er et Utendørs-program godkjent for bruk med materialer som Gore-Tex og en ‘Proofing'-syklus som er utviklet for å fornye de vanntette egenskapene på teknisk tøy ved bruk av tilhørende løsninger. Heldigvis har ingen av disse programmene økt prisen på maskinen.

Du kan endre standardtemperatur og maksimal sentrifugeringshastighet på hvert program, og ytterligere valg er tydelige. Du kan forkorte vasketiden og antall skyll for mindre skitne klær, mens Pre-vask og Bløtleggings-valg er tilgjengelig for svært skitten vask. Det finnes en anti-rynk-funksjon og en Vann+-mulighet. Det er uvanlig i det at den øker mengden vann i både vask- og skyllestadiet om du har behov for det. Utsatt Start og Skyll-hold er inkludert for å tilpasse tiden på vasken din.

Om du bruker noen av Mieles mange CapDosing-kapsler, kan du velge én av tre moduser. ‘Fabric Care' for tøymykner, ‘Additives' for vaskemiddel-forbedring og ‘Detergent' for kapsler med vaskemiddel.

Miele WDB020 – Hvor godt vasker den?

Å laste inn våre vanlige 80% av oppgitt last med tørr bomull i maskinen var litt trangt. Døråpningen er relativt liten, selv om trommelen akkurat greide å svelge de 5.6 kiloene med blandet bomullsvask.

Vi plasserte også vår vanlige test-stripe med flekker i maskinen. Denne inneholder blod, kaffe, gurkemeie, ketchup, bjørnebærjuice og motorolje, som har tørket i 24 timer. Vi brukte et ledende merke flytende vaskemiddel direkte i såpeskuffen og satte maskinen på standard bomullsprogram på 40 grader.

Vaskeresultatene var svært gode, selv om de kanskje ikke når helt opp til de fantastiske resultatene fra Mieles toppmaskiner. Blod, kaffe, ketchup og bjørnebær var vekk, og etterlot kun svært svake skygger. Gurkemeie og olje var betydelig mindre. Det er et svært godt resultat, og med bio-vaskemiddel ville det ha resultert i en svært ren stripe.

I tillegg brukte WDB020 svært lite vann og strøm på vasken. Den målte at vasken var lite skitten (bortsett fra test-stripen), og vasketiden ble automatisk redusert fra de først indikerte 2 timer og 39 minutter til rett over 1 time og 20 minutter. Det betyr at maskinen kun brukte 0.3kWh strøm og 28 liter med vann. Selv når man tar høyde for den relativt lille 5.6 kilos vasken er det super-effektivt.

Sentrifugeringseffektiviteten var ikke like imponerende. Vi opplevde stor variasjon i flere testforsøk. Resultatene rangerte fra ganske gode 32% av vannvekten igjen i vasken til ganske dårlige 38%. Snittet var et helt gjennomsnittlig 35%. Ved å redusere vaskevekten til halvparten (2.6kg) økte effektiviteten, men fortsatt med varierende resultater. Disse rangerte fra eksepsjonelt bra 29% til helt greie 34%.

Så hvor øko er WDB020 egentlig på Øko-Bomulls-programmet? Ikke like økonomisk som det vanlige bomullsprogrammet, faktisk. Øko-Bomull kjører alltid på fast lengde 2 timer og 59 minutter, uavhengig av hvor skitten eller tung vasken er. Det gir lite energieffektivitet for mindre vask.

Ved å vaske den samme 5.6-kilos vasken på Øko-Bomull brukte vi jevnt 0.6kWh med strøm og 45 liter vann. For lettere vask vil standard bomullsprogram på 40 grader være både rimeligere og raskere enn Øko. Det eneste unntaket vil være en full maskin med svært skittent tøy. Se for deg en full maskin med skittent fotballtøy om høsten, på 60 grader. Her vil Øko-programmet faktisk være, vel, øko.

Da vi ikke hadde noen skitne fotballag for hånden, fullførte vi de resterende testene med standard bomullsprogram. Ved å kutte ned til halvfulle maskiner med kun 2.8kg blandede bomullsklær, ble vi litt skuffet over å ikke kunne få ned forbruket ytterligere. Standard bomullsvask endte på 25 liter vann og 0.29kWh med strøm for lite skitten vask. Per kilo klær vasket er det ikke veldig imponerende, så sørg for at du laster maskinen fullt for å holde driftskostnadene nede.

Miele WDB020 – Hvor mye koster den i bruk?

Variasjonen i de målte resultatene avhenger av syklus, vaskevekt og hvor skitten vasken er, og gjør det til en komplisert utregning. I beste fall, med blandede dagligbrukte klær uten for mye skitt, vil WDB020 nesten garantert være best på vanlig bomullsprogram. Det vil sørge for at den bruker mindre vann og strøm, og dessuten vil den være raskere ferdig enn ved bruk av Øko Bomullsprogrammet.

Vår vanlige årlige vaskeutregning for en husstand er 240 vasker, fordelt på 200 fulle maskiner og 40 halvfulle maskiner. Med dagligbrukte klær og kun ved bruk av vanlig bomullsprogram, vil maskinen være svært rimelig i bruk. Den vil bruke ekstremt lave 71.6kWh med strøm og tilsvarende lave 7.000 liter med vann.

Det er spektakulært for et helt år med klesvask. Det er imidlertid et par ting man skal ta med i regnestykket.

For de første er Mieles dynamiske forbruk svært avhengig av hvor skitten vasken er. Om du har et hus fullt av livlige barn, vil kostnadene potensielt sett bli det dobbelte om du alltid vasker svært skitne klær. For det andre, vil du kun vaske rett over 1200 kg med klær totalt for året. En maskin med kapasitet på 10 kg vil kunne vaske ytterligere 500 kg med klær på samme antall vask.

Om du bor alene eller har en liten familie, ikke har for vane å bryte med hunder eller skli på knærne gjennom parken, vil denne kompakte og relativt rimelige Miele-maskinen vaske svært godt og rimelig.

Hvorfor kjøpe Miele WDB020?

Denne «budsjett»-maskinen fra Miele passer for mindre familier, med sin begrensede 7kg kapasitet, men gir svært gode vaskeresultater og er supereffektiv for dagligvask. Skitten vask øker driftskostnadene betydelig, men den forsvarer fortsatt sin A+++ effektivitetsrating. Det er ikke den mest støysvake maskinen vi har testet, programutvalget er noe begrenset og sentrifugeringseffektiviteten er god uten å være eksepsjonell. Den er imidlertid svært enkel å bruke, byr på gode og gjennomtenkte funksjoner inkludert Miele CapDosing og lever opp til Mieles svært gode rykte når det gjelder byggekvalitet.

Endelig dom

En godt bygget, godt gjennomtenkt og ekstremt effektiv 7kg vaskemaskin idell for mindre familier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close